overlev og undgå cancer

Spekulationer om metoder til at kurere og forhindre kræft.

Det nemmeste er at undgå kræft. Kræft er en sygdom for gamle mennesker primært. Kurven har klart den fedeste hale når vi når over de 50. Dermed ikke sagt at det ikke rammer unge mennesker, men det er sjældent, heldigvis for det. Men når det så rammer yngre er det jo selvfølgelig tragisk. Min veninde på 23, som har et lille barn har lige fået konstateret lymfekræft, og det fik mig sgu lidt i gang med at skrive om hvordan man få ryddet sin krop fra den parasit en cancer svulst er.

Senere vil jeg komme ind på hvad kræft egentlig er.

Kræft er langt hen ad vejen sort uheld, en form for russisk roulette vi alle er en del af.
Men vi ved alle at rygning er en god ide at lade være med.
Soldyrkning er slet ikke så slemt som det bliver gjort til, det skal bare gøres med fornuft, regelmæssigt og så skal man undgå forbrænding. Soldyrkning er mere sikkert jo mindre jern man har i kroppen. Soldyrkning er sundt op til et punkt, men det handler om doserespons. Der kommer et punkt i kurven hvor det gør mere skade end gavn.
Undgå Fedme. Undgå forarbejdet mad, altså spis rigtigt mad. Lad være med at bo i Tjernobyl, lad være at indånde asbest. Dyrk motion. Lad være med at spise hele tiden, hold faste dage.Lad være med at tage narko. Gå i seng til tiden. Alle de her råd er sund fornuft.

Jern

Cancer celler, som alt der vokser, elsker jern. Ikke alene er jern yderst kræftfremkaldende i det at det er med til at danne frie radikaler, der laver skade i proteiner, cellervægge, mitokondrier osv. Det skaber et inflammeret miljø som kan favorisere evolutionen af en ny art, som cancer jo egentlig er. Ja cancer er ikke dig, eller dine celler. Det er nye celler, der tilhører en hel ny art, og har et helt andet kromosomantal end menneskeceller. Dermed kan cancer ses som en parasit.
Det der så er med cancer og jern er at jern promovere cellemultiplikation hos canceren. Derfor er cancer ofte at finde ved områder med stor jernophobning. Et godt eksempel er tobak, som er fyldt med jern og som gør at der sker en ophobning af jern i lungeepitelet, altså lungernes celler. Tobaksrøg gør altså at der er masser af jern tilstede for en lungecancer svulst. Derfor er rygning af ting uden tobak ikke forbundet med en øget risiko for lungecancer.
Så hvis du vil forøge dine chancer for overlevelse ved diagnosetidspunkt så få styr på dit ferretin, som er det protein der fungerer som kroppens overskudslager af jern. Jeg vil anbefale et ferretin nivaeu på under 50! bed din læge om at tage blodprøver for ferretin. Bliv bloddonor hvis det er over 50, hvad det nok er hvis du er mand, eller hvis du er en kvinde der ikke menstruerer.

Forhindre angioneogenese – dannelsen af nye blodårer. De indre celler i en cancersvulst er berøvet fra ilt, og det aktiverer HIF-1, en transkriptionsfaktor der står for Hypoxia Inducible Factor 1. Og den aktiverer blandt andet til angioneogenese, altså til at danne nye blodårer hen til cancersvulsten. Men canceren bruger så ikke ilten, men snyder kroppen til at danne blodforsyning som nu giver mere næring og sukker til cancersvulsten.

Hvordan stopper vi aktiveringen af HIF-faktorerne? Det kunne vi jo f.eks. Gøre ved at drikke rødvin som indeholder resveratrol, som fungerer som en glimrende hæmmer af HIF-faktorerne.
Det der også er godt ved resveratrol er at det aktiverer et enzym kaldet AMPK, som stimulerer til dannelsen af ny mitokondrier. Resveratrol kan også fås som et supplement, så man ikke behøver at drikke rødvin.
Men folk der drikker rødvin, kaffe og chokolade lever altså længere end dem der ikke gør, og ved rødvin ved vi at det er resveratrol som holder mitokondrierne i gang ved hjælp af stimulationen af AMPK. (reference). Ved at blokere for HIF-1 får vi ikke alene stoppet signalet om at gå over til anaerob sukkerforbrænding (fermentering) men vi får også stoppet signalet om dannelsen af nye blodårer.
Andre måder at stimulere til dannelsen af AMPK skal jeg komme ind på senere, det er f.eks. Faste, træning, og indtag af acetylsalicylsyre som vi kender fra TREO og Hjertemagnyl.

Sukker.
Eller rettere, glukose er hvad en cancercelle primært lever af. Glukose i store mængder har canceren brug for, fordi en kræftcelle er skiftet over til fermentering i stedet for respiration inde i mitokondrierne. Det er Warburg effekten.- Altså skiftet fra respiration med o2, til energidannelse med glukose kun, altså et skift til anaerob glukolyse. En hurtigt voksende tumor kan have op til 200 gange hurtigere turnover af glukose i cytoplasmaet end almindelige menneskeceller.
Skær glukose væk fra canceren og den har ikke noget at leve af. Eller jo den kan igennem en evolutionsprocess i et senere forløb gå over til at andre afbrændingsformer (forbrænding af aminosyren glutamin), men det kan vi komme ind på på et andet tidspunkt, og der er metoder til at forhindre andre afbrændingsformer hvis canceren ikke forsvinder ved glukosemangel.

Metformin
Problemet ved at man f.eks. Stopper fuldstændigt med at spise sukker og kulhydrater er at kroppen stadig vil danne glukose selv, via glukoneogenese. Men dette kan også forhindres og det gøres ret simpelt ved at spise nogle piller som hedder Metformin, som forhindrer glukoneogenesen, altså nydannelsen af glukose i leveren. Glukoneogenese betyder egentlig at glycerider fra fedt eller proteiner omdannes til glukose. Men det skulle være ganske ufarligt at spise metformin sammen med en ketogen-diæt.

Aspirin/hjertemagnyl/Treo.
Bedre kendt som acetylsalicylsyre. – har flere effekter som er yderst gavnlige. Det nedregulerer Jern i kroppen ved at virke som en jern kelator, altså det binder sig til jern og gør at kroppen udskiller det.
Udover det så kan acetylsalicylsyre inducere små blødninger fra tarmen, som er gavnligt til at udskulle jern, hvis man ikke allerede har et meget lavt ferritin niveau.
Det har også en antiinflammatorisk effekt. Kræft trives i inflammerede miljøer.
Vi snakker om en lille pille, på 75 mg, hjertemagnylen, og hvis man bare spiser den hver dag i 10 år kan det nedsætte risikoen for tarmkræft og rektal kræft med 50 %! (https://www.mdanderson.org/publications/focused-on-health/november-2014/low-dose-aspirin-cancer-prevention.html) men tag kun 75 mg om dagen. En treo er på 500 mg, og den ville jeg ikke spise hver dag. Men hvis du er ved at få et hjerteanfald, altså en blodprop i hjertet, så skynd dig at bund en 2-4 treo’er, da de har en blodfortyndende effekt ved at nedregulere de blodplader, der gør at blodet størkner/koagulerer.
Jeg har set et studie der også peger på at det igennem 10 år nedsætter risikoen for lungekræft med 50 procent. (http://www.dailymail.co.uk/health/article-125076/Aspirin-breakthrough-war-lung-cancer.html)
Har andre steder set at det nedsætter risikoen for at få en kræftdiagnose med op til 20 % hvis man tager en daglig hjertemagnyl.
Det er det vigtigste anticancer middel man kan få fingrene i, og så øger det endda overlevelsesudsigterne at starte med hjertemagnyl på diagnosetidpunktet.

Kig ikke efter kræft
Man kan også ignorere canceren og håbe at den forsvinder af sig selv. Ja det lyder utroligt. Mange kræftknuder opdager vi aldrig. De går i sig selv spontant. Hvor mange ved vi af gode grunde ikke da vi ikke måler ting vi ikke observerer. Men nogle mener at vi gør mere skade end gavn ved at opdage cancer i for tidlige stadier ved at screene med mammografier f.eks.
Ved at opdage noget der ville være gået i sig selv, eller aldrig ville have udviklet sig kan man udsætte folk for den enorme risiko der er ved strålingsterapi, kemoterapi og kirurgi.
Vi ved at strålingsterapi er cancerforårsagende, det er jo radioaktiv stråling som er carcinogent (cancerfremkaldende) i større doser.
Det samme ved vi om kemoterapi. Ikke alene er kemoterapi en carcinogen, men det kan også hjælpe cellen igennem en darwinistisk udvælgelsesproces hvor den simpelthen udvikler modstandsdygtighed overfor kemoterapi. Og det sker blandt andet fordi der ikke er blodtilførelse ind i svulstens kerne hvor cellerne lever uden

Nogle mener sågar at bare det at tage en biopsi af en svulst kan ødelægge en indkapsling som kroppen skulle lave rundt om svulsten, så den ikke spreder sig. Det er en spekulation jeg har omkring cancer i sine tidlige stadier inden de er i stand til at sprede sig. Når cancer når til at stadie at det kan sprede sig kalder vi det metastase. Men omkring indkapsling af canceren vil jeg sige at det er spekulativt og noget der bør undersøges nærmere.

Metoder som også er hypotetiske ville være f.eks. At inficere en svulst med clostridium difficile, en anearob (ikke iltkrævende) bakterie der så kan inficere og svække de indre dele af svulsten hvor der ikke er blodtilførsel og hvor kemoen ikke kan nå ind.

Videre læsning:
Bog om jern. P.D Mangan – Dumping Iron.
Bog om cancer. Bill Sardi, We already know how to cure cancer.
Youtube, Peter Duesberg cancer research. https://www.youtube.com/watch?v=MMIkhOiKV1U

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s